pátek 4. května 2012

EoB II: cesta pokračuje


Zpátky ve vstupní hale Darkmoonu, když jsme si odpočinuli od temných a řádně zatuchlých kobek, začali jsme rozjímat nad naší další cestou...
Vstupní brána byla nějakým podivným kouzlem stále uzavřená. Na severní stěně byl do kamene vytesán podivný obrazec, který po bližším ohledání znázorňoval vanoucí větry (nemyslím tím ty z toalety ..), dále  Kate našla tajné tlačítko na západní stěně, které otevřelo teleport do místnosti oživení no a o kousek dále pak na nás zbylo jen schodiště vedoucí do podzemí, které jsme již prolezli a naproti schody stoupající do dalšího patra chrámu. Inu další cesta tedy byla zcela jasná.


Když jsme po schodech vystoupali nahoru, zastavil nás nějaký nerudný kněz a jal se nám vysvětlovati, že tu nemáme co pohledávati. Naše meče mu jasně a rychle vysvětlily, že to je spíše on, který tu nemá co dělat...
Cesta dále byla volná jak na západ tak i na východ. Dali jsme přednost západnímu směru a po chvíli jsme došli k prvním zavřeným dveřím, kde jsme využili měděný klíč, který jsme předtím nalezli v podzemních kobkách mezi kostmi dávno mrtvého dobrodruha.


Pomalu jsme postupovali prázdnými chodbami, když tu jsme zaslechli zpoza jedněch dveří tlumený hovor dvou kněží, s tím že jednomu se pořád něco nelíbilo a brblal a ten druhý se ho snažil uklidnit.. to co nám ale utkvělo v paměti bylo jméno, které bylo zmíněno a to "Dran Draggore". Jakmile jeden z kněží toto jméno vyslovil ,ač s bázni v hlase, ten druhý ho okamžitě umlčel s tím, jestli je blázen když nahlas zmiňuje mistrovo jméno! Pak si ale náš trpaslíčí přítel Shorn "potichu" odříhnul což vzbudilo za dveřmi nechtěnou pozornost a samozřejmě ti dva mluvkové vylezli ven. Jen co nás spatřili tak se do nás pustili. Což o to boj to byl lehký, tihle kněží prd vydrží, ale postupně se začali objevovat další a další, tekže se brzy začaly chodby plnit jejich krví a nám začaly docházeli kouzla i síla. Jen co jsme se probojovali k dalším zavřeným dveřím, ke kterým nám chyběl klíč, vzdali jsme to a vrátili se úplně na začátek kde jsme sestoupili zpět do vstupního patra.

Na ja, ale co teď? Podzemí jsme prolezli celé, ke dveřím ve vrchním patře nám chybí klíč a vstupní brána je zavřená...

2 komentáře:

  1. Tak toto je nanajvys podozrive. Odkial pochadza ten prvy screenshot s Dranom? Pokial sa dobre pamatam tak prvy krat sa Dran objavil az niekde tusim po tom puzzle so zatvaranim ustociek v leveli s kobrami... a to je uz hodne dalej ako pises ze sa nachadzas :-).

    OdpovědětVymazat
  2. hmm, eeh, oh, no .. echm! Inu, pravdu dis pane a pamet mas take velice dobrou :-)

    OdpovědětVymazat